Archive for juni, 2010

openSUSE 11.3 Release


2010
06.26

Hmmmm – USB-tastatur


2010
06.07

Har nu investeret i mit første USB-tastatur – nu er PS/2 tastaturernes overherredømme endelig overstået. Det blev et AGK Ultra Slim Keyboard with flat soft touch buttons – fra den lokale Aldi til en 60-krone.

openSUSE tog imod det med åbne arme og det kører perfekt igennem den ST-Labs USB-hub som det er sluttet til.

Jeg må indrømme at de små flade chokoladetaster er ganske udemærkede og yderst behagelige, med en ganske lækker kort vandring og spildplads er der ikke meget af.

Yderligere var det kun sove-tasten der ikke var understøttet af Qt4/KDE4 som standard. Afspil/pause kunne med et minimalt arbejde vedhæftes Amarok igennem skrivebordets personlige indstillinger og knapperne Stilhed, skru op og skru ned virkede som de skulle.

Jeg har allerede taget det til mig, spørgsmålet er så bare hvor holdbart det er i længden – men indtil da ser det ud til at blive en behagelig køretur. Det har rent faktisk gjort mig temmelig nysgerrig efter at se hvorledes AGK er til at fremstille mus.

AGK Ultra Slim Keyboard – 10413

Solid-State Drive


2010
06.03

Fossworld og de andre domæner som ligger på Alnok har været off-line i en række timer. Dette skyldes et skift af system-disk, som ikke helt var forberedt godt nok og derfor viste sig at være lidt mere vanskeligt end hvad der virkelig var nødvendigt. Da dette lille problem var blevet klaret, var selve kloningen af disken en leg og Alnok var fuld funktionel ved første opstart.

Men nu er den gamle Barracuda systemdisk skiftet ud med en Intel SSD og siden at det således kun er strømforsyningen der nu er udstyret med mekaniske bevægelige dele er den blevet mussestille (disken pludrer jo kun når der er aktivitet) og ja maskinen er blevet en anelse mere responsiv. Ser dog frem til at openSUSE 11.3 bliver lanceret da der her vil være understøttelse af SSD trim, direkte ud af boksen.