Projekter

2010
08.03

På denne side, vil der være lidt information for nogle af de småprojekter, jeg går og roder med. Det vil primært dreje sig om Java og Qt-baserede projekter.

Engang imellem dukker der små ideer op – ja, selv en blind høne ….

Da det ikke er hver uge jeg kan stjæle tid til lidt hjemmeudvikling – skrider nedenstående projekter ganske langsomt fremad.

 

Projekter

Følgende projekter har jeg planer om at offentliggøre her på siden. Jeg har endnu ikke fuldt ud besluttet mig for hvilken licens de kommer under:

jRSSFetch2

Platform : Java

Sprog : Java

Status : Dvale

Det primære projekt er i øjeblikket jRSSFeed, der i anden inkarnatin er en serverdæmon, der henter RSS indhold og gemmer det lokal på HTML-form. På et tidspunkt kommmer der måske også en SQL-DBMS grænseflade.

Status Version Description
Done 0.1a At hente et enkelt RSS 2.0 feed, enkelttrådet – at skrive indholdet til en HTML-fil – basal funktionalitet
Done 0.05 Det meste af motoren er blevet skrevet om. Understøtter nu RSS 1.x/2.0 og teoretisk optil 500 feeds, indstilbar igennem konfigurationsfilen. Dette preview er hardcoded til at køre i DEBUG-mode, hvilket betyder at der bliver skrevet en hel del information til stdout under kørsel.Den snedige læser har sandsynligvis allerede set at den måde jRSSfetch2 får tildelt versionsnumre er blevet ændret.Og en lille sidste ting – en kuriøsitet – jRSSfetch2 ser ud til at køre fint på under Jalimo Java på min Nokia N800 og icedtea på min N900 (Sidstnævnte findes der også en webserver til – så der er grundlag for en komplet jRSSfetch2 server der).
Done 0.06 Ny fejl-log klasse er tilføjet, mere simpel end log4j.
Done 0.07 Scheduling tilføjet – Sover imens den venter for næste runde (Ingen polling) – tidsintervallet kan indstilles i konfigurationsfilen løbende (genstart ikke nødvendig) – fuldstændig komplet utestet.
Done 0.08A Understøttelse af global indeksfil er tilføjet.
Done 0.08C Udseende af HTML-sider er nu lettere kostumicerbare (Header, Footer, bull, seperator – ingen CSS) igennem templates..
Done 0.09 Stabilisering af kode, dokumentation og endelig håndtering af licens
0.10 Intern basal Web-server.
0.11 Tilføj et administrationsværktøj, hvis det skønnes nødvendigt – grafisk / tekst.
0.12 Tilføj JODBC (Database) understøttelse.
0.13 Flertrådet motor
Med den nuværende ydelse er dette måske ikke nødvendigt.

myNutrition

Platform : Java

Sprog : Java

Status : Inaktivt

Dette projekt er ment som en tværplatform, multilingual alternativ til alle disse små Win32 baserede ernæringsprogrammer, vi alle falder over derude i mørket. Projektet blev søsat forrige sommer men har ligget stille i et godt stykke tid. Jeg har dog planlagt en komplet omskrivning, baseret på import motoren, udviklet igennemjRSSfetch projektet.

Status Version Description
Done 0.1 Capability to import nutritional data, published by FødevareBanken (FoodComp) + some more stuff.

 

eAutostart

Platform : OS/2-eComStation

Sprog : Pascal (FreePascal)

Status : Definitivt Inaktivt

Dette er en autostart klon til OS/2-eCS platformen. Når brugeren isætter et medie på et predefineret drevbogstav, vil dette lille program søge efter en eAutostart konfigurationsfil i mediets rodbibliotek og starte det program op der er defineret der. Dernæst søger den efter en Windows autostartfil og hvis der henvises til en HTML-side startes den op i den predefinerede hjemmesidelæser. Det sidste års tid benyttede jeg selv dette program istedet for de andre programmer med lignende funktionalitet, som kunne findes og købes på markedet – da det fungerede mere diskret uden brugerindblanding.

Status Version Description
Done 0.1a Autostart klon til OS/2-eComstation platformen
Udvikling afsluttet i 2007

myLog

Platform : GNU/Linux

Sprog : C++

Status : Dvale

Dette er et lille tekstmode program til fremvisning af logfiler, med prekonfigurering af logpath. Foreløbig er systemlog, kernellog og xorglog understøttet.

Status Version Description
Done 0.1a  Basal funktionalitet er implementeret – fremvis indhold af systemlog, kernellog og xorglog.
0.1b  Ændring af konfigurerede stier igennem kommandolinie.
0.1c  Understøttelse af flere logtyper.
0.1d  Statistik over fejltyper.
0.1e  –
0.1f  –
0.1g  –

 

Ideer til nye projekter :

  • Make a simple textbased syslog tool – herhaps a Android/MeeGo extension app later.
  • Make a stand alone calender program, with Google Calender sync.
  • Komponer en OneNote sang, err lave en MS-OneNote klon, der kan and synkronisere via en server (ved hjælp af for eksempel one.ubuntu.com tjenesten) – her kan det være bedre at bruge QT-eller måske endda bedre xulrunner-ramme i stedet for Java-rammer – OneNote er en af de få programmer, hvor Microsoft har ramt plet (køb af Shapeware er et andet eksempel, det Visios featureset er ikke let at slå – selvom de sidste generationer i stigende grad er blevet irriterende og vanskelige at bruge) – vi har programmer, der har nogle af de funktioner, men ingen af dem bliver virkelige farlige.
  • Implementer FoodPlanner projektet.
  • Implementer en nyhedsklient Qt (MeeGo/SymbianOS/KDE4(Plasmoid)) for jobbet.

 

Share

Your Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.